Stranice: [1]   Idi dole
Autor Tema: WM2003se Registry podesavanja (samsung i300, i750, imate ...)  (Pročitano 1331 puta)
M@jk!
Administrator
Hero Member
Van mreže Van mreže

kg-tuners@hotmail.co.uk
Pogledaj profil WWW E-mail
« poslato: Avgust 27, 2008, 06:22:44 am »
Odgovori sa citatomCitat

Program koji sluzi za editovanje registra je RegEdit, uglavnom se nalazi u .cab formatu instalacija i morate ga instalirati preko telefona. Prebacite aplikaciju na HDD preko AS-a, zatim preko nekih od File Managera nadjete instalaciju i pokrenete je. Telefon ce vas pitati da li da nastavi instalaciju vi potvrdite i sacekajte da se instalira, kada instalirate izadjite iz HDD-a preko menu-exit da biste iskljucili HDD da vam ne bi trosio bateriju.

Stisnite start, nadjite RegEdit ikonicu i pokrenite je...Pojavice vam se 4 stavke
  • HKEY_Classes...
  • HKEY_Curent...
  • HKEY_Local_machine.....
  • HKEY_Users

Kada vam budem pricao tweakove dalje govoricu skraceno primer HKLM sto znaci HKEY_LOCAL_MACHINE...

Zvuk kamere
Prvih dana kada sam kupio fon nerviralo me je to sto se cuje onaj Camera Shutter zvuk koji ne moze da se iskljuci i zato sam smislio ovaj tweak.
Napravite jedan txt fajl, znaci na svom kompjuteru desni klik-new text document i preimenujte ga u camera_shutter_1.mmf, zatim iskopirajte taj fajl u windows na telefonu.
U podesavanjim kamere izaberite prvi zvuk, slikajte i kamera se nece cuti. Jednostavno zar ne  :[115]:
Ovaj tweak sam smislio citajuci kako se iskljucuje zvuka kamere na nekim drugim PDA uredjajima.

Napomena: da bi ovaj tweak radeo morate da otkljucate telefon sa SDA_ApplicationUnlock.

Iritirajuci zvuk kada se zavrsi razgovor
Ne znam da li vas iritira ali mene mnogo nervira ovaj zvuk sto se cuje posle zavrsetka razgovora ili kada me neko cima a meni treba silent profil ono se ipak cuje. Ovo sam ceprkao dugo da bih nasao kako da to sredim, licno smisljeno.
Pokusavao sam prvo da izbrisem callDisconect zvuk iz windowsa ali nije upalilo jer ga on opet vrati, onda sam se bacio na registar, i napokon nasao foru: 
HKCU-ControlPanel-Sounds-CallDisconect jednostavno da se ne bi zezali sa podesavanjem parametara vi izbrisite ovaj string znaci menu-delete. I to je to. Iritirajuceg tona vise nema jupi =D>
Ovo moze da se odradi na isti naci kao i sa zvukom za kameru znaci prazan zvuk calldisonect.mmf i kopirate u windows folder, ali meni je lakse ovako, jer desava se kada restartujete telefon da se taj zvuk sam vrati. ](*,)

Ostali tonovi
Takodje u istom delu gde smo malo pre bili moze se editovati jos tonova tj izbrisati ili promeniti zvuk..
HKCU-ControlPanel-Sounds- npr mozda nekome zasmeta neki od ovih tonova LowBattery
to je zvuk kada vam je prazna baterija, ja ga ne bih iskljucivao (brisao) jer moze da znaci, onda CallDrop to je zvuk kada ima neki problem u vezama ume i on da bude iritirajuci kada ste van dometa ali meni nije smetao, Dialing ovo je onaj zvuk koji se cuje kada zapocinjete vezu ali on moze i da se iskljuci u samim podesavanjima telefona Start-setting-phone-extra tones-conect tone- stavite na disable.
Znaci ako nekad hocete da ga vratite bolje je iskljuciti ga nego skroz izbrisati kao sto sam ja resio sa zvukom posle poziva, jer za njega sam bio siguran da mi nikad nece trebati vise...

Izgled datuma

Mozda vam zasmeta kao meni sto je datum razdvojen kosom crtom npr 05/10/07  e sad ako hocete to da promenite koristite ovaj tweak koji sam trazio 3 dana i 3 noci dok ga nisam provali, jer se ne nalazi na istom mestu kao kod motorole mpx220...

HKLM-nls-overrides-SDate kada otvorite ovaj string bice vam prikazana / (kosa crta) zamenite je tackom ( . ) ako vam je to lepse... Meni je nekako lepse ili sam navikao da gledam takav izgled datuma... Mada ovo ne mora da bude na svim romovima...

Ime za AS
Ako ste kojim slucajem potvrdili defaultno ime AS kada ste uparivali komp i telefon a sad vams e ne svidja, ili ste kojim slucajem flashovali fon pa kada ponovo uparujete morate da zadate ime a on stavi neko levo ime, evo tweaka kako da promenite ime za AS

HKLM-Ident-kliknite na Values-otvorite Name i napisite kako vam srcu volja :mrgreen:

Promena slike pri pozivu
Ako hocete da promenite izgled defaultne slike pri pozivima mozete uraditi preko ovg tweaka, ali morate da napravite odredjenu rezoluciju kao sto je stara bila...

HKLM-Software-Microsoft-Shell-Rai-:Callalert-kliknite Values-BKBitmapFile prikazace vam se windows\call.gif vi mozete da napravite sliku call1.gif i da je iskopirate u windows folder i promenite ovu vrednost u windows\call1.gif vasa slika ce biti promenjena. Ako ne uspe restartujte telefon. Pozovite se ako i tada ne radi onda vratite staru vrednost, preimenujte vasu sliku u call.gif i ponovo iskopirajte u windows folder. Sad mora 100% da radi :-$

Ostale slike

U istom ovom delu HKLM-Software-Microsoft-Shell-Rai-:sami izaberite -BKBitmapFile imate jos slika koje mozete da editujete, ja ih licno nisam probao ali mozete da eksperimentisete ako hocete, ja cu vam navesti koje vam slike mogu biti zanimljive ErrorBox slika koja se pojavljuje kada je neki problem, ExclamationBox to vam je tako zvana warning poruka... Ove valute koje sam naveo u tweaku se nalaze tamo gde sam napisao sami izaberite.
Sve ovo se menja prilikom menjanja malo ozbiljnijih tema, ali sto bi trazili temu koja nam se mozda i ne svidi kada sve mozemo sami da nacrtamo. Mnogi ce misliti da sam lud, ali mnogo lepo moze da izgleda, ako je neko "avanturista" kao ja pre ce sam menjati slike nego instalirati teme 8)

Promena MRU liste
Promena MRU liste (Most Recently Used Icons) to su one ikonice koje se pojavljuju na startu kod defaultnih tema...
HKCU-Software-Microsoft-Shell-StartMRU-kliknite values-izaberite InitialOrder- Zatim samo izmenite imena ali ikonice morate da napisete kao ikonica.ink .

Promena broja izbrisanih poruka

Ako kojim slucajem mrzite da cistite izbrisane poruke ovaj tweak ce vam pomoci kao i meni...
HkCU-SOFTWARE- MICROSOFT-INBOX-SMS TEXT -kliknite value- MaxDeletedMsgs sada upisite broj koji vam odgovara, nisam probao preko 500 :wave: Nadam se da ce biti dovoljno :mrgreen:

StartUP ton
Ako vam se ne svidja zvuk koji ce cuje pri dizanju sistema, ili ako hocete da ga iskljucite ovaj tweak ce vam pomoci...
HKCU-Control Panel-Sounds-SystemStart e sad izmenite tamo ako nesto pise u npr HDD\my items\mojStartUpTon.wav.
Napomena taj ton koji hocete mora biti negde na HDD-u, ako necete da se ista cuje vi napravite onaj blank wav pomocu new text documen. Slicno ovako se radilo za MPx220...

BY AcikaV
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
OdgovorPošalji ovu temuŠtampaj

Prebaci se na: