Stranice: [1]   Idi dole
Autor Tema: Pilot pripitomio rodu  (Pročitano 616 puta)
marko@
Global Moderator
Newbie
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« poslato: Januar 31, 2009, 11:45:36 pm »
Odgovori sa citatomCitat

Petak - 30.01.2009
Umesto da kao svaka ptica selica odleti u toplije krajeve, bela roda sa severa Srbije bezbrižno se smestila u domaćinstvo pilota Slobodana Đurovića (40), iz sela Sirča kod Kraljeva, koji je, verovali ili ne uspeo da je pripitomi za manje od mesec dana!

- Roda je početkom januara sletela u dvorište crkve u Sirči i ubrzo je postala prava atrakcija, tako da je dosad više od hiljadu ljudi došlo da je vidi. Plašeći se da ne ugine, odneo sam je u svoje dvorište i napravio joj novi dom - kaže Đurović za „Alo!“. Redovno je hranio papalinama - sitnom ribom - a uz vodu je dobijala i AD kapi za bebe, kao i vitamine!
- Pre sedam dana sam je pustio, ali je poletela pravo na krov kuće i odlučila je da ostane s nama. Ona je prava gospođa. Nazvao sam je Roki, iako ne znam da li je mužjak ili ženka. Graciozno hoda po dvorištu i prijaju joj pogledi radoznalaca - kaže Đurović. Nenadanom dolasku rode u ovaj kraj najviše su se obradovala deca - učenici OŠ „Jovan Cvijić“ u Sirči koji je redovno posećuju.
Slobodan je, kaže, svestan da će Roki nekada morati da odleti, otvorio joj je imejl adrese i voleo bi da joj nakači GPS uređaj da bi mogao da je prati.
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
OdgovorPošalji ovu temuŠtampaj

Prebaci se na: